Συνελήφθησαν 21 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, εκκρεμή διωκτικά έγγραφα και παράνομη παραμονή

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα, διενεργούνται σε καθημερινή βάση από αστυνομικούς Υπηρεσιών όλων των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

(12) άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο ημεδαπών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Πρόκειται για 33χρονη γυναίκα και άντρα 44 ετών, στην οικία των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-4 μικροδέματα ηρωίνης

-μικρόδεμα κάνναβης

-2 πλαστικά φιαλίδια που περιείχαν μεθαδόνη, συνολικού μικτού βάρους 1003 γρ.

-22 δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών

-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

-4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και

-580 ευρώ, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

(4) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

(5) αλλοδαποί, διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ δύο εξ’ αυτών έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.