Συνελήφθησαν πέντε άτομα για περεμπόριο

lathraia_tsigara1

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα:

  • Από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας “Ζ’’, σε περιοχή του κέντρου της πόλης, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών, οι οποίοι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση (140) πακέτα τσιγάρα, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Αργότερα την ίδια ημέρα, περιπολούντες δικυκλιστές αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν 24χρονο αλλοδαπό, διότι κατείχε και πουλούσε (249) πακέτα αδασμολόγητα τσιγάρα καθώς και (10) πακέτα λαθραίου καπνού.
  • Περιπολούντες αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, απογευματινές ώρες χθες (19-09-2015), , συνέλαβαν (2) άτομα, ηλικίας 23 και 76 ετών, που κατείχαν και διέθεταν προς πώληση (26) πακέτα τσιγάρα, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και (10) πακέτα λαθραίου καπνού.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.