Σύντομα η ρύθμιση για τους «Δεν Πληρώνω» των διοδίων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε λίγες μέρες αναμένεται από το υπουργείο Μεταφορών, η ρύθμιση για τη μείωση των προστίμων που επιβλήθηκαν σε όσους δεν έχουν πληρώσει διόδια και κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα. Η ρύθμιση θα αφορά και τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η «Εγνατία Οδός ΑΕ», όπως δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, καθηγήτρια ΑΠΘ, Ρία Καλφακάκου, στο radio1d.gr και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Σταματόπουλο, Σάκη Αποστολάκη και Δέσποινα Κρητικού.

Όπως είπε η Ρ.Καλφακάκου, η «Εγνατία Οδός ΑΕ» έχει ήδη στείλει τις προτάσεις της στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στην οποία προβλέπεται μείωση των προστίμων με αναδρομική ισχύ, αλλά θα αφορά και παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον. Η Ρ.Καλφακάκου υπογράμμισε πάντως ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια. Τόνισε επίσης ότι η Εγνατία Οδός είναι ένα σύγχρονο έργο, στο οποίο οι σταθμοί των διοδίων έγιναν μετά την ολοκλήρωσή του και όταν αυτό παραδόθηκε σε κυκλοφορία, σε αντίθεση με άλλα οδικά έργα, όπως στην ΠΑΘΕ, όπου οι αυξήσεις των διοδίων επιβλήθηκαν πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες.

Εκτός των άλλων συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί το ποσοστό κέρδους από τα διόδια που δίνεται στους εργολάβους, οι οποίοι κατασκεύασαν το έργο. Στο άμεσο μέλλον, πρόσθεσε, θα συζητηθεί και πάλι ο αριθμός των σταθμών διοδίων που θα πρέπει να τοποθετηθούν στην Εγνατία οδό, με την εταιρεία πάντως να στρέφεται υπέρ της θέσπισης αναλογικών διοδίων.