Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Κρήτης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.36 στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ. ανατολικά νοτιανατολικά της Ζάκρου.

Όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμός ήταν επιφανειακός, ενώ το επίκεντρο βρίσκεται σε άλλο χώρο από τους σεισμούς που είχαν σημειωθεί στην Κρήτη πρόσφατα.

Πάντως, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, ούτε στους κατοίκους, ούτε στους τουρίστες, ούτε στα παιδιά» είπε, τονίζοντας ότι «οι υποδομές και τα κτήρια αντέχουν σε μεγαλύτερα μεγέθη, που ξεπερνούν τα 6 ρίχτερ».

Μιλώντας επίσης στη δημόσια τηλεόραση, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι το αρμόδιο εθνικό κέντρο προειδοποίησης εξέδωσε προληπτική προειδοποίηση για μικρό τοπικό τσουνάμι, διευκρινίζοντας πάντως ότι πρόκειται για διεθνή υποχρέωση της χώρας.

Λίγη ώρα αργότερα η αρμόδια αρχή ήρε την προειδοποίηση καθώς δεν καταγράφηκε κάποιο κύμα.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο, ενώ, όπως μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες, κατά τόπους σημειώθηκαν και ολιγόλεπτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Ρωγμές σε σχολείο του Ηρακλείου – Εκκενώνεται προληπτικά

Ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε νότια του νησιού, ενώ όπως αναφέρει το cretalive.gr, το σχολείο εκκενώνεται προληπτικά.