Σκι με… σούβλισμα αρνιών στα χιονοδρομικά κέντρα

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το κρύο είναι αισθητό, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το πρωί σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Νιφάδες χιονιού έπεσαν, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, την Κοζάνη και την Καστοριά, χωρίς πάντως να το “στρώσει”.

 

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί “έδειξε” 1 βαθμό Κελσίου, ενώ την ίδια ώρα η Πτολεμαΐδα και η Κοζάνη είχαν 2 βαθμούς και η Καστοριά 3 βαθμούς Κελσίου.

 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο υδράργυρος στις πρωτεύουσες των νομών της Δυτικής Μακεδονίας κυμαινόταν από 5-6 βαθμούς Κελσίου.

 

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία το μεσημέρι είναι στους 10 βαθμούς Κελσίου, έχοντας το πρωί υποχωρήσει στην ελάχιστη τιμή του στους 7 βαθμούς.

 

Ανάλογες θερμοκρασίες καταγράφονται στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει αυτήν την ώρα τους 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχερός είναι ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία, όπου η θερμοκρασία στις 12 το μεσημέρι κυμαινόταν στους 8-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ νεφώσεις με μονοψήφιες τιμές θερμοκρασίας καταγράφονται στις περισσότερες περιοχές της Θράκης.

 

Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα

 

Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Πισοδερίου στη Φλώρινα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε και στη Βασιλίτσα Γρεβενών, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Τα χιονοδρομικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, τις περισσότερες μέρες του Πάσχα, κάποια εκ των οποίων σχεδιάζουν να συνδυάσουν σκι με …σούβλισμα αρνιών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ