Σόιμπλε: Χάσιμο χρόνου η επαναδιαπραγμάτευση

Θετικά αξιολόγησε τις ως σήμερα παρεμβάσεις της τρόικας σε χώρες της ευρωζώνης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκαγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου» οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όσων έχουν συμφωνηθεί.

 

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλαδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αναγνώρισε οτι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει περισσότερο από άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό οφείλεται στα λάθη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, σε βάθος χρόνου.

 

Ως προς τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλαδα αφού ανέφερε οτι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ειναι σεβαστή, σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ένας «ενδιαφέρων συνδυασμός» διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων.

 

Χθες, ετοιμότητα να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση επέδειξαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δήλωσαν ανοικτοί σε διάλογο, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

 

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μ. Σουλτς, και ο επικεφαλής της Ευρωζώνης εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί σύντομα τη χώρα μας. Πάντως, η εκπρόσωπός του δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί έως την Κυριακή.

 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 15 λεπτών με τον νέο υπουργό Οικονομικών, τον οποίο δεν κατονόμασε, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, τονίζοντας ότι έχουμε μια «καλή αρχή». Ο επικεφαλής του ευρώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης, η οποία διαβεβαίωσε για την προσήλωση της χώρας στο ευρώ.