Σοκ στη Φινλανδία από την ανακάλυψη πέντε εμβρύων σε αποσύνθεση

Η αστυνομία της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τις σορούς πέντε εμβρύων σε αποσύνθεση στην αποθήκη πολυκατοικίας στην πόλη Ούλου. Για την υπόθεση συνελήφθη μια γυναίκα.

Η υπηρεσία συντήρησης του κτιρίου ζήτησε την Τρίτη από την αστυνομία να τη βοηθήσει να εντοπίσει την πηγή «μιας έντονης μυρωδιάς» από το υπόγειο, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Μετά το μακάβριο εύρημα, μια γυναίκα 35 ετών παρουσιάστηκε και ομολόγησε ότι πρόκειται για τα παιδιά της, «που γεννήθηκαν νεκρά πριν 5 με 10 χρόνια».

Η γυναίκα αυτή, που αναφέρθηκε μόνο σε τρία παιδιά, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την πράξη της, επισημαίνει η αστυνομία.

«Η ακριβής ηλικία των εμβρύων δεν μπορεί να καθοριστεί» σημείωσε η ίδια πηγή, όμως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται «για έμβρυα τα οποία ήταν σχεδόν τελειόμηνα και ο θάνατος των οποίων σημειώθηκε πριν πολλά χρόνια».

Ο επιθεωρητής Σέπο Λεϊνόνεν δήλωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα. «Ερευνούμε την υπόθεση ως ανθρωποκτονία, καθώς τα έμβρυα ήταν αρκετά ανεπτυγμένα ώστε υπό φυσιολογικές συνθήκες να είχαν επιβιώσει» σημείωσε.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, οι συγγενείς της γυναίκας δεν γνώριζαν τίποτε για τα έμβρυα αυτά και δήλωσαν «σοκαρισμένοι».