Σωρεία φορολογικών και ασφαλιστικών παραβάσεων σε εστιατόρια και ταβέρνες στην Κρήτη

Συνεχίστηκε η διενέργεια εντατικών και συστηματικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το περασμένο πενθήμερο (11-09 έως 15-09-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Κρήτη, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

 

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους καταστημάτων, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

 

Πιο αναλυτικά, οι περιπτώσεις στις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις είναι οι εξής:

 

· Σε ταβέρνα στον Πλακιά Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δέκα (10) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και δύο (2) άτομα, τα οποία δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε εστιατόριο στον Πλακιά Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε εστιατόριο στο Ρέθυμνο, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν τρεις (3) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

· Σε ταβέρνα στον Πλάτανο Κισάμου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, ενώ απασχολούνταν δύο (2) άτομα που δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε καφετέρια – ταβέρνα στα Φαλάσερνα Κισάμου, βρέθηκε να απασχολείται ένα (1) άτομο, το οποίο δεν αναγραφόταν τους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε εστιατόριο – καφετέρια στο Καστέλι Κισάμου, διαπιστώθηκε η λειτουργία του έχοντας παραβιάσει την απόφαση σφράγισης του Δήμου Κισάμου. Για το λόγο αυτό, συνελήφθη μία (1) ημεδαπή, ως ομόρρυθμη εταίρος, προκειμένου να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Δικογραφία σχηματίστηκε από το Α.Τ. Κισάμου.

· Σε ταβέρνα στο Ψαρολίμανο Κισάμου, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν τρεις (3) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

· Σε καφέ – εστιατόριο στο Κολυμπάρι Χανίων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Επιπλέον, βρέθηκαν να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και δύο (2) άτομα που δεν αναγράφονταν στους Πίνακες Προσωπικού.

· Σε καφετέρια – εστιατόριο στο Κολυμβάρι Κισάμου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δώδεκα (12) φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας (501,30) ευρώ. Για το λόγο αυτό συνελήφθη ο 50χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος παραπέμφθηκε, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

 

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.