Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν με βρίσκει αντίθετο το άνοιγμα των σχολείων -Την Πέμπτη οι αποφάσεις

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την χαλάρωση των μέτρων ιδιαίτερα για τα σχολεία, μετά τη λήξης της αυστηρής καραντίνας,

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε σημερινή συζήτηση στην επιτροπή για τον κορωνοϊό αναφορικά με την άρση των μέτρων και το άνοιγμα των σχολείων. «Δεν θα παρθεί κάποια απόφαση ή εισήγηση ειδική σήμερα για τα σχολεία» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Νωρίτερα, με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, οι Πανελλήνιες 2020 θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουλίου, όπως ανέφερε από το πρωί το ρεπορτάζ του iefimerida.gr. Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Θετικός ο Σωτήρης Τσιόδρας στο άνοιγμα των σχολείων

Ωστόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε θετικός στην επαναλειτουργία των σχολείων. «Είναι σαφές σε εμένα ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο. Ο ρόλος τους στη διασπορά και τη μετάδοση της νόσου δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος» είπε και τόνισε πως προσωπικά είναι υπέρμαχος της επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Η κοινωνία πρέπει να ανοίξει κάποια στιγμή και από ένα μέρος της που δεν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες που είναι τα παιδιά. Παρόλα αυτά, ανήκω σε μια επιτροπή και εκεί θα πάρουμε συνολικά τις αποφάσεις» πρόσθεσε.

Το κλείσιμο των σχολείων επέδρασε κατά 15-20% στον περιορισμό μετάδοσης του ιού
Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως οι παράγοντες για την απόφαση χαλάρωσης των μέτρων στα σχολεία είναι πολλοί. «Συζητήσαμε πόσο επέδρασε το κλείσιμο των σχολείων στην όλη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπήρξε μια επίδραση της τάξης του 15-20% χωρίς να το πει αυτό κανείς με σαφήνεια» είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Θα δούμε πως το άνοιγμα των σχολείων θα επηρεάσει την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης στη χώρα μας πολύ γρήγορα».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε: «Δεν με βρίσκει αντίθετο μια τέτοια στρατηγική αλλά θα περιμένω και την συνολική τοποθέτηση της επιτροπής. Τα ειδικά κριτήρια και οι ειδικές προϋποθέσεις δεν αναιρούν σε καμιά περίπτωση τα μέτρα υγιεινής». Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως ένα από τα κύρια οφέλη που πήραμε σαν κοινωνία αυτές τις ημέρες ήταν η χρήση των μέτρων υγιεινής, που δεν πρέπει να ατονίσει.


Πηγή: iefimerida.gr