Σπάει κάθε ρεκόρ στο YouTube το «Gangnam Style»

Ξεπέρασε το όριο και σπάει όλα τα ρεκόρ θέασης στο YouTube το βίντεοκλιπ του Νοτιοκορεάτη τραγουδιστή Psy, για το διάσημο τραγούδι του «Gangnam Style», αναγκάζοντας την εταιρεία να αναβαθμίσει το μετρικό της σύστημα.

 

Σύμφωνα με το YouTube, το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 2.147.483.647 φορές. Άλλαξε πλέον τον μέγιστο όριο προβολής 9,223,372,036,854,775,808, ή διαφορετικά πάνω από εννέα τετράκις εκατομμύρια.

Το «Gangnam Style» έγινε παγκόσμια επιτυχία αμέσως μόλις κυκλοφόρησε το 2012, κυρίως χάρη στο σουρεαλιστικό του βίντεο.

Η μονάδα μέτρησης του YouTube χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος ως μετρικό σύστημα έναν ακέραιο αριθμό 32-bit, μια μονάδα που χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση δεδομένων στους υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι ο μέγιστος αριθμός πιθανόν προβολών που μπορεί να μετρήσει είναι το 2.147.483.647.

Την 1η Δεκεμβρίου, η YouTube, ανήρτησε μια ανακοίνωση που έλεγε: «Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ πως ένα βίντεο μπορεί να προβληθεί σε αριθμούς μεγαλύτερους από έναν ακέραιο 32-bit… αλλά αυτό ήταν πριν εμφανιστεί ο Psy».

Η Google, ιδιοκτήτρια του YouTube, αργότερα δήλωσε στην ιστοσελίδα «The Verge» πως οι μηχανικοί της «το προέβλεψαν πριν από δύο περίπου μήνες και αναβάθμισαν τα συστήματά τους για να προετοιμαστούν γι’ αυτό». Η YouTube πλέον χρησιμοποιεί έναν ακέραιο 64-bit ως μετρικό σύστημα για τα βίντεο, πουτ σημαίνει ότι μπορεί πλέον να αριθμεί πάνω περίπου 9,22 τετράκις εκατομμύρια προβολές.

Ο Psy δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα νέα, παρόλο που οι αλλαγές στο YouTube δημοσιεύτηκαν στις σελίδες του στο Facebook και το Twitter.

Το δεύτερο πιο διάσημο βίντεο στο YouTube, το «Baby» του Τζάστιν Μπίμπερ, υστερεί σε σχέση με το «Gangnam Style» κατά ένα δισεκατομμύριο προβολές.