Σπείρα έκλεψε 2.200 κινητά αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Περισσότερα από 2.000 κινητά τηλέφωνα όπου η αξίας τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ λήστεψαν τα μέλη σπείρας από εταιρεία διανομής στον Ασπρόπυργο. Από την αστυνομία έχουν συλληφθεί τρεις άντρες ενώ αναζητούνται ακόμη πέντε συνεργοί τους.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες του τελευταίους 10 μήνες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους, και διέπρατταν κλοπές οχημάτων και ληστείες σε βάρος εταιρειών.

 

Τα μέλη της οργάνωσης, με χρήση βαρέως οπλισμού διέπρατταν ληστείες σε εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν διάφορα εμπορεύματα, που μεταπωλούσαν. Για τις ληστείες χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είτε αγόραζαν με πλαστά έγγραφα, είτε τα έκλεβαν. Στη συνέχεια και προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους τα πυρπολούσαν.

 

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει μία ληστεία σε εταιρεία διανομής κινητών τηλεφώνων στον Ασπρόπυργο, από όπου αφαίρεσαν 2.200 συσκευές κινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ, δύο κλοπές οχημάτων από τις Αχαρνές και δύο εμπρησμούς οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν σε περιοχές του Ασπρόπυργου.

 

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων που είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας.

 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές, εμπρησμούς, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.