Σπείρα πλαστογραφούσε συμβόλαια κινητής τηλεφωνία

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και ιδιοκτητών καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, έβαλε η πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (11-09-2014) στη Θεσσαλονίκη, τρία άτομα ηλικίας 32, 44 και 30 ετών, 2 άνδρες και 1 γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση», «Πλαστογραφία», «Απάτη κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση» και παράβαση του Νόμου «Περί προσωπικών δεδομένων».

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τον Αύγουστο του 2013 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, εξαπατώντας εταιρείες και ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας.

 

Ειδικότερα, πραγματοποιούσαν με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με μεγάλη διάρκεια και αυξημένο πάγιο, έχοντας ως στόχο να λάβουν αυξημένες επιδοτήσεις και να τους χορηγηθούν ακριβές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν και απεκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.

 

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολιτών, κατήρτιζε φωτοαντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών.

 

Στη συνέχεια έδινε τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, στον 32χρονο, υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος μεριμνούσε για την ευχερή σύναψη των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτή πραγματοποιείται με πλαστά δικαιολογητικά.

 

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, εμφάνιζαν για την σύναψη των συμβολαίων αλλά και για την παραλαβή των κινητών τηλεφώνων, την 30χρονη καθώς και άλλους συνεργούς τους, τις φωτογραφίες των οποίων ενσωμάτωναν στα πλαστά φωτοαντίγραφα των δελτίων ταυτότητας.

 

Από την έως τώρα έρευνα, προέκυψε ότι η ζημία που προκάλεσαν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

• Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

• Ένας σκληρός δίσκος

• Δύο κινητά τηλέφωνα

• Επτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας (SIM),

• Παραστατικά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκδοθέντα σε στοιχεία διαφορετικά του 32χρονου.

 

Επίσης, σε έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

• Δύο σκληροί δίσκοι,

• Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων,

• Δύο κινητά τηλέφωνα,

• Τρία απολεσθέντα δελτία ταυτότητας,

• Πλήθος εκτυπώσεων πλαστών δελτίων ταυτότητας ανυποψίαστων πολιτών, εκκαθαριστικών και αποδεικτικά λογαριασμών και

• Το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τυχόν άλλων παθόντων.