Στα 30 δολάρια το βαρέλι βλέπει το πετρέλαιο η Goldman Sachs

Την εκτίμηση ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσουν να μειώνονται και ενδεχομένως να φτάσουν ακόμη και τα 30 δολάρια το βαρέλι, διατύπωσε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Group Γκάρυ Κον σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.

 

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε εκ νέου χθες μετά τις δηλώσεις στελεχών του ΟΠΕΚ ότι ο Οργανισμός δεν σχεδιάζει να μεταβάλει τα επίπεδα της παραγωγής παρά τη ραγδαία υποχώρηση των τιμών.

 

Το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Μαρτίου απώλεσε 1% και διαμορφώθηκε στα 45,15 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου του πετρελαίου μπρέντ στο Λονδίνο υποχώρησε στα 48,16 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται πως η τιμή του αργού πετρελαίου έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 60% από τον προηγούμενο Ιούνιο.

 

Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Group τόνισε στο CNBC πως οι καταναλωτές και οι παραγωγοί πετρελαίου βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις από ό, τι ήταν τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ενδεικτικώς πως οι καταναλωτές  είναι πολύ πιο επιθετικοί στις αγορές αντιστάθμισης από ό, τι στο παρελθόν.