Στα δημόσια ΙΕΚ οι σπουδαστές των ιδιωτικών που έκλεισαν

Τη διακοπή λειτουργίας ιδιωτικών ΙΕΚ, που δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, αύριο το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει τα σχετικά έγγραφα για τη διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ, που δεν ρύθμισαν μέχρι χθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία, τις οφειλές τους.

 

Διευκρίνισε δε ότι όλοι όσοι έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει στα ιδιωτικά ΙΕΚ, θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στα δημόσια ΙΕΚ.

 

Πρόσθεσε ακόμα ότι μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους προς το δημόσιο, ήταν δε κατηγορηματικός ότι δεν θα δεχτεί φαινόμενα κοροϊδίας, όπως είπε, φέροντας παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές, που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ τον μήνα δόση.

 

«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά, λοιπόν, τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

 

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Λοβέρδος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Ερευνητικά Κέντρα που ξεκίνησε σήμερα.