Στα ΚΕΠ η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας

Στα ΚΕΠ θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιούν τη μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

Έτσι, η διαδικασία αυτή, που ήταν αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα γίνεται πιο απλά και γρήγορα μέσω 1060 σημείων σε όλη τη χώρα, όσα και τα ΚΕΠ, και όχι σε 60 σημεία του εν λόγω υπουργείου.

 

Όπως σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη συγκεκριμένη υπηρεσία (μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης), αιτούνται ετησίως περισσότεροι από 60.000 πολίτες. Επίσης, τα ΚΕΠ ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες στη διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησης, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 22.000 πολίτες.

 

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες υπηρεσίες υψηλής ζήτησης εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης ενός πετυχημένου θεσμού, καθώς και επίτευξης της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ΚΕΠ με τα υπουργεία, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται οι πολίτες σε ελάχιστα λεπτά.

 

Μάλιστα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, το ερχόμενο Σάββατο, σε ΚΕΠ που θα έχει δημιουργηθεί μέσα στη ΔΕΘ, τις νέες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που θα μπορούν να παρέχουν στους πολίτες και θα αποτελούν παράδειγμα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.