Στα χέρια Λοβέρδου η τύχη του “φακελάκια” της Θεσσαλονίκης!

Στην τιμωρία του γιατρού από τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προχωρήσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος καθώς ανήκει στην αρμοδιότητά του λόγω του ότι είναι πανεπιστημιακός.

 

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κοινοποίησε το ενημερωτικό σημείωμα  που του απέστειλε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου ο Ανδρέας Λοβέρδος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. 
 
Η κοινοποίηση του ενημερωτικού σημειώματος που αφορά στην σύλληψη 59χρονου πανεπιστημιακού διευθυντή της Ά Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» με την κατηγορία της διαφθοράς (δωροληψίας), έγινε λόγω μη αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.
 
Ο εν λόγω ιατρός υπάγεται στο δυναμικό Πανεπιστημίου και ως εκ τούτου στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας για τις όποιες κυρώσεις. 
 
Όπως το υπουργείο Υγείας τονίζεται ότι: “Αταλάντευτη θέση του είναι ότι, πέραν της ποινικής διαδικασίας, για κάθε ανάλογη περίπτωση, οι διοικητικές κυρώσεις πρέπει να είναι –και είναι- άμεσες, με γνώμονα την υπεράσπιση των Ελλήνων ασθενών”.