Στα χέρια της Κουντουρά βρίσκεται η υπόθεση της μαρίνας στο Ποσειδώνιο

Στα χέρια της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά βρίσκεται πλέον το θέμα της δημιουργίας καταφυγίου τουριστικών σκαφών, δυναμικότητας περίπου 100 θέσεων, σε τμήμα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

 

Η σχεδιαζόμενη δημιουργία μαρίνας από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης εξακολουθεί να εγείρει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, παρότι οι ενστάσεις της δημοτικής αρχής φαίνεται να έχουν καμφθεί, με την ανάληψη της δέσμευσης από πλευράς Γιάννη Μπουτάρη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διαδραματίσει το ρόλο του ως φορέα διαχείρισης του δημοσίου συμφέροντος και εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΑΦΙΔΗ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, η Έλενα Κουντουρά περιορίστηκε στην επισήμανση ότι η παραχώρηση της χρήσης της επίμαχης έκτασης, καθώς και της εκμετάλλευσης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών για τα επόμενα 33 χρόνια θα τεθεί σε ισχύ μόνον μετά τη σύναψη σχετικής σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Ναυταθλητικού Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης. Σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση του καταφυγίου, υπογραμμίζει ότι “αυτή έπεται της χωροθέτησης και έως τώρα δεν έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος στην αρμόδια διεύθυνση”.

Ωστόσο η κυρία Κουντουρά στην απάντησή της προς τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη δεν ανοίγει τα χαρτιά της για τη στάση που θα τηρήσει εν τέλει για την υπόθεση η νέα ηγεσία του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι το πράσινο φως για τη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης άναψε έπειτα από σχετική απόφαση της τέως υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία μάλιστα υπογράφηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από την Όλγα Κεφαλογιάννη το καταφύγιο τουριστικών σκαφών θα αναπτυχθεί σε 35 στρέμματα θάλασσας και σε 8 στρέμματα χερσαίου εδάφους, στο ύψος του Ποσειδωνίου. Θα είναι δυναμικότητας 100 θέσεων και η εκμετάλλευσή του θα ανήκει για διάστημα 33 ετών στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εμφανίζεται αποφασισμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της εναντίον της σχεδιαζόμενης δημιουργίας μαρίνας από το Ναυταθλητικό Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης, θεωρώντας ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την παραχώρηση του παραλιακού φιλέτου είναι σκανδαλώδεις.

Όπως γνωστοποίησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Μιχάλης Κωνσταντινίδης, την Κυριακή 29 Μαρτίου θα οργανωθεί κινητοποίηση στην περιοχή του Ποσειδωνίου. “Δεν θα αφήσουμε κανέναν σε χλωρό κλαρί”, προειδοποίησε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Την ίδια ώρα η επικεφαλής του συνδυασμού “Γειτονιές σε Δράση” Ελεάννα Ιωαννίδου ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία παραχωρείται η εκμετάλλευση τμήματος της παραλιακής ζώνης στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ανοικτής Θαλάσσης.
 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία