Σταϊκούρας για κοινωνικό μέρισμα: Θα αυξηθεί το κονδύλι για να διορθώσουμε αδικίες

Αύξηση του σχετικού κονδυλιού για το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι το κονδύλι για το κοινωνικό μέρισμα θα αυξηθεί έτσι ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν αδικίες.

Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% που ανακοίνωσε, χθες, ο Πρωθπουργός, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά ενώ ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθεί, θα αποφασιστεί τον Μάιο, με την ολοκλήρωση της άσκησης για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.

Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης τον Μάιο
Ερωτηθείς για το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, που επίσης εξήγγειλε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι θα αποφασιστεί τον Μάιο, όταν θα υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το πως ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας. Τέλος, αναφορικά με την πιθανότητα να προκύψει νέος δημοσιονομικός χώρος το 2020, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι αυτός θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών και στη μείωση της φορολογίας.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/staikoyras-gia-koinoniko-merisma-diorthosi-adikion