Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Στάση εργασίας από τις 21.00 έως την λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν απόψε οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) μετά την επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων κατά τριών ελεγκτών το βράδυ της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο φύλαξης των εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν, οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τους ελεγκτές χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό την ώρα που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους στον εργασιακό τους χώρο.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι θα αποσυρθούν οι εργαζόμενοι από τον έλεγχο των εισιτηρίων εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.
Εξάλλου, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου,προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα θύματα του ξυλοδαρμού «είναι εργαζόμενοι – οικογενειάρχες που ασκούν τα καθήκοντά του ελεγκτή εισιτηρίων, έναντι ενός σταθερού μισθού και δεν έχουν καμία επιπλέον αμοιβή, που να σχετίζεται με τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούν ή τον αριθμό των προστίμων που επιβάλλουν στο δίκτυο των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς».