Σταθάκης στο CNN: Προσπαθούμε να βρούμε την πιο λογική λύση

«Δεν θέλουμε το κράτος να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ κρίσης. Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη. Προσπαθούμε να βρούμε την πιο λογική λύση και για τις δύο πλευρές, μία λύση που να ελαχιστοποιεί τις απώλειες που θα έχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο CNN.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση και στη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, εκτιμώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους εταίρους της στην ΕΕ.

Ο κ. Σταθάκης τάχθηκε, επίσης, υπέρ της πρότασης των ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη είναι το πρωταρχικό έργο της νέας κυβέρνησης». 

Υποστήριξε δε, ότι ακόμη και οι βορειοευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τις απώλειες που έχουν υποστεί οι έλληνες πολίτες ως συνέπεια της λιτότητας, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Η μοναδική εντολή που έχουμε είναι να ξαναλειτουργήσει η Ελλάδα και να βελτιωθεί η κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά, το 1/3 εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας».