Σταθερές οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα -Παρά τις ανατιμήσεις στη διεθνή αγορά

Σταθερές παρέμειναν την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου οι τιμές της βενζίνης παρά τις ανατιμήσεις στη διεθνή αγορά και τις τιμές διυλιστηρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε (πανελλαδικός μέσος όρος) στο 1,592 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,589 ευρώ τη Δευτέρα (16/09). Ωστόσο οι τιμές διυλιστηρίου (που καθορίζονται με βάση το μέσο όρο των διεθνών τιμών των προηγούμενων 5 ημερών) ακρίβυναν σήμερα κατά επιπλέον 1 λεπτό το λίτρο, ανεβάζοντας τη συνολική αύξηση στην τιμή βάσης της αγοράς, σωρευτικά τις τελευταίες ημέρες περίπου στα 2 λεπτά.

Η υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού δημιουργεί προϋποθέσεις για εκτόνωση των πιέσεων, σε κάθε περίπτωση πάντως η διακύμανση των τιμών στη λιανική δεν ξεφεύγει από τα συνήθη επίπεδα. Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Κιούση το… θρίλερ με την τιμή της βενζίνης οδεύει προς λήξη.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη βενζίνη», λέει του ΥΠΕΝ
Στη σύσκεψη με παράγοντες της αγοράς καυσίμων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόσο οι υφυπουργοί Γεράσιμος Θωμάς και Νίκος Παπαθανάσης όσο και οι εκπρόσωποι διυλιστηρίων, εταιριών εμπορίας και πρατηριούχων επεσήμαναν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι μόνιμες επιπτώσεις θα υπάρξουν μόνο αν οι διεθνείς τιμές παραμείνουν σε συνεχή ανοδική τροχιά.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/statheres-oi-times-tis-benzinis-stin-ellada


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/statheres-oi-times-tis-benzinis-stin-ellada