Σταθερή η κατάσταση στον Έβρο – Εκτεταμένες κατολισθήσεις στη Σαμοθράκη

Σταθερή παραμένει η στάθμη στην κοίτη του ποταμού Έβρου, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν μετατρέψει χιλιάδες στρέμματα, από καλλιεργήσιμες και κοινόχρηστες εκτάσεις σε λασπότοπο.

 

Σε κάθε περίπτωση, θετικό είναι το γεγονός ότι -μέχρι στιγμής- δεν έχει παρατηρηθεί κανέναν σπάσιμο σε κάποιο από τα αναχώματα που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού.

Οι αρχές του Έβρου εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή λόγω και της γνωστοποίησης της βουλγαρικής πλευράς, ότι απελευθέρωσε στην κοίτη του ποταμού μεγάλες ποσότητες νερού. ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

 

Την ίδια στιγμή, η σφοδρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, που έπληξε και το νησί της Σαμοθράκης, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου, λόγω εκτεταμένων κατολισθήσεων, ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού σημειώθηκαν πολλές ζημιές σε τεχνικά έργα των δρόμων και στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα -για δεύτερη συνεχόμενη μέρα- το τμήμα της Εγνατίας Οδού – παράκαμψη Καβάλας, από τον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου, λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο ρεύμα βραδείας κυκλοφορίας προς Ξάνθη.

Στο μεταξύ, στην Καβάλα βρέθηκε, χθες, κλιμάκιο της εταιρείας, με εμπειρογνώμονες και μηχανικό, ο οποίος θα εκπονήσει μελέτη αμφιδρόμησης για το συγκεκριμένο τμήμα, ώστε να σταματήσει η διοχέτευση της κυκλοφορίας όλων των επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων μέσα από την πόλη της Καβάλας.