Σταύρος Αραχωβίτης: «Καμία ενέργεια δεν θα γίνει μονομερώς»

«Καμία ενέργεια δεν θα γίνει μονομερώς και θα πρέπει να είναι σε διαβούλευση με τους υπουργούς των Οικονομικών στο Eurogroup των θεσμών της Ευρώπης.Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία μονομερή ενέργεια.

 

Εκεί βέβαια υπάρχει μία διαδικασία διαπραγμάτευσης και είναι κατανοητό να καθυστερούν λίγο τα πράγματα» δήλωσε στο radio1d.gr και στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου,ο Αραχωβίτης Σταύρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

 

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο κ.Αραχωβίτης είπε  «η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και χρειάζεται να γίνουν βήματα προσεκτικά και σταθερά».

 

«Δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα.Ό,τι θετικό μπορεί να υπάρξει, για παράδειγμα η μεταρρύθμιση στο φορολογικό.Ποιος είχε αντιδράσει για τη μεταρρύθμιση στο φορολογικό;» διερωτήθηκε ο κ.Αραχωβίτης για τα μέτρα που υιοθετεί η νέα κυβέρνηση από την προηγούμενη, όπως είναι και αυτό της λοταρίας από τη συλλογή αποδείξεων και πρόσθεσε για τη μεταρρύθμιση στο φορολογικό «το ότι είχε ειπωθεί» από την προηγούμενη κυβέρνηση «και δεν έγινε, σημαίνει κάτι.Το ότι η κυβέρνηση η σημερινή το επαναφέρει στη σωστή της βάση ,στη λαϊκή της βάση.Δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό».

 

Τέλος, κάνοντας λόγο  ο Σταύρος Αραχωβίτης για τις διαφορετικές απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «υπάρχει μία αγωνία από όλους τους συντρόφους  για το θέμα, για την πορεία της διαπραγμάτευσης, για το χρηματοδοτικό κενό. Όμως βλέπετε ότι οι συμφωνίες προχωρούν και στηρίζονται από όλη την κυβέρνηση.Άρα δεν νομίζω ότι υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα».

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr