ΣτΕ: Νέα απόφαση υπέρ των Μεταλλείων Χρυσού Χαλκιδικής

«Ναι» με μια ακόμη απόφαση του είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στη συνέχιση του έργου στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών τελμάτων στην περιοχή των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στην Χαλκιδική.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 549/2015 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους τους ισχυρισμούς 264 κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Οι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων με τις οποίες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τις μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας αλλά και την απομάκρυνση, καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα.

Το ΣτΕ διέταξε τη συνέχιση των έργων που αφορούν στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών των μεταλλείων Κασσάνδρας σε έκταση 264.000 στρεμμάτων, με απώτερο σκοπό την εξόρυξη μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου τα οποία θα διοχετεύονται στην αγορά από τις λιμενικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου.