Στη Δικαιοσύνη κατά Καμμένου για τις γερμανικές αποζημιώσεις η Καϊλή

Ενα tweet στο λογαριασμό του Πάνου Καμμένου σχετικά με τη στάση Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προκαλεί σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας και της Εύας Καϊλή, που κινείται εναντίον του δικαστικά.

 

Οπως γράφει η ευρωβουλευτής της Ελιάς στη σελίδα της στο facebook, «Το εμπόριο του πατριωτισμού και οι συκοφαντίες εναντίον Ελλήνων Ευρωβουλευτών… δεν μπορούν να αφεθούν αναπάντητα. Σε μια εποχή που χρειάζεται Εθνική συνεννόηση, ενότητα, αλήθεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ψυχραιμία..λυπάμαι πολύ που παρά την Διάψευση μας, Ευρωβουλευτών Σύριζα/ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/Ποτάμι, πως σε δήθεν ψηφοφορία για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας ψηφίσαμε αρνητικά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αρνείται να ανακαλέσει».

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζω πάλι, πως τέτοια ψηφοφορία δεν έλαβε χώρα, καθώς η πρόταση Μαριά Οκτ.14 έγινε σε επίπεδο συντονιστών των πολιτικών ομάδων και αναβλήθηκε, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει καν αρμοδιότητα επί του περιεχομένου!», συνεχίζει η κ.Καϊλή, για να καταλήξει: «Συνεχίζουμε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, την προσπάθεια, που με δική μας πρωτοβουλία το 2011 αναδείξαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. ´Ενα τόσο σημαντικό Εθνικό ζήτημα είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείται σε παιχνίδια παραπληροφόρησης, που οφείλονται είτε σε άγνοια είτε σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας για εσωτερική κατανάλωση».

 

Η ανάρτηση συνοδεύεται από link σε θέμα για την αγωγή που σκοπεύει να καταθέσει κατά του Πάνου Καμμένου, στο οποίο αναφέρεται ότι ο υπουργός Αμυνας αρνήθηκε να ανακαλέσει μετά την διάψευση. Προστίθεται επίσης ότι και άλλοι Ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να κινηθούν εναντίον του.

Το επίμαχο tweet του κ.Καμμένου στο λογαριασμό του ανέφερε «Ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ για τις γερμανικές αποζημιώσεις και ποιοι ΟΧΙ. Απορρίφθηκε η πρόταση να πάρουμε τις αποζημιώσεις» και παρέθετε ένα link σε blog που με τη σειρά του αφού ανέφερε ονόματα ευρωβουλευτών και τι ψήφισαν, απέδιδε την πληροφορία στο blog του Χάρρυ Κλυν.