Στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του «Ιάσονα»

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία τη φωτογραφία και τα στοιχεία ενός εκ των ατόμων, γνωστού με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» που συνελήφθη για την υπόθεση του βαρυποινίτη τρομοκράτη Χρηστόδουλου Ξηρού.

 

Πρόκειται για τον Χρήστο Ηλ. Ροδόπουλο, 39 ετών, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης των φυλακισμένων από τον Κορυδαλλό.

 

Ο «Ιάσονας» συνελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σε εκτέλεση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας « εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων και πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης».

 

Παράλληλα, από την ΕΛΑΣ δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες πλαστού δελτίου ταυτότητας της Αγγελικής Σπυροπούλου, η οποία επίσης συνελήφθη για συμμετοχή στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Το πλαστό δελτίο ταυτότητας φέρει φωτογραφία της Αγγελικής, με τα στοιχεία Γεωργία Βασιλείου και Φωτεινής Τσιριγώτη, γεννηθείσα 18-01-1990 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65.

 

Το δελτίο αυτό βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι στο Αιάντειο Σαλαμίνας.