Στη «φάκα» 23χρονος ληστής ηλικιωμένων γυναικών

Ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών είχαν γίνει δυο Έλληνες, ένας εκ των οποίων συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 28χρονο ο οποίος καταζητείται.

Ειδικότερα , οι δύο άντρες, δρώντας από κοινού, διέπρατταν ληστείες με χρήση σωματικής βίας, σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στις 25-08-2014, βραδινές ώρες, στα Κουφάλια, προσέγγισαν 67χρονη διερχόμενη γυναίκα και με χρήση σωματικής βίας, ο 23χρονος της αφαίρεσε από το λαιμό αλυσίδα με σταυρό. Η παθούσα τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση της στο έδαφος.

Την επόμενη ημέρα, το πρωί, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, πλησίασαν 73χρονη ημεδαπή και με χρήση σωματικής βίας, ο 23χρονος της αφαίρεσε αλυσίδα λαιμού με σταυρό. Και στις δύο περιπτώσεις ο 28χρονος συνεργός του, τον ανέμενε σε όχημα προκειμένου να διευκολυνθεί η διαφυγή τους.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 23χρονου άντρα που βρίσκεται σε χωριό του Νομού Ημαθίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα λειτουργικό καταγραφικό μηχάνημα εικόνας συνδεδεμένο με τέσσερις κάμερες που κατέγραφαν εξωτερικό δημόσιο χώρο, τρία μαχαίρια, δυο ρόπαλα του μπέιζμπολ και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Συνελήφθη ο 23χρονος ημεδαπός , ενώ αναζητείται ο 28χρονος συνεργός του, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης.