Στη «φάκα» πιάστηκαν διακινητές μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού.

 

Συνελήφθησαν συνολικά τρεις διακινητές (ένας υπήκοος Κύπρου και δύο υπήκοοι Πακιστάν), ηλικίας 43, 20 και 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Προώθησης-διακίνησης παράτυπων μεταναστών στο εξωτερικό της Χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής» και «Απείθειας».

 

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 04-07-2015, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν τους ανωτέρω να κινούνται, με δύο  επιβατικά αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων και πραγματοποίησαν σήμα στάσης με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο των οχημάτων.

 

Άμεσα ακινητοποιήθηκε το πρώτο όχημα, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, όπου επέβαιναν ο 43χρονος (οδηγός) με τον 20χρονο συνεργό του, ενώ ο 17χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο ακολουθούσε, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

 

Η υψηλή ταχύτητα και οι επικίνδυνοι ελιγμοί που διενήργησε ο 17χρονος, είχαν ως αποτέλεσμα την εκτροπή του οχήματος, το οποίο αφού προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, ανετράπη και ακινητοποιήθηκε.

 

Όπως διαπιστώθηκε, εντός του οχήματος επέβαιναν συνολικά εννέα παράτυποι μετανάστες (υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν), μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά, ενώ ένας εξ’ αυτών βρίσκονταν κρυμμένος στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

 

Ο λαθροδιακινητής και η πλειοψηφία των μεταφερόμενων αλλοδαπών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, όπου και παραμένουν για νοσηλεία.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έκαστος διακινούμενος θα κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, για τη μεταφορά τους στα ελληνικά σύνορα, απ’ όπου θα εξέρχονταν από τη χώρα, με τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.  

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr