Στη Θεσσαλονίκη οδηγούν όλοι οι δρόμοι το Σαββατοκύριακο!

Στη Θεσσαλονίκη και όχι στη …Ρώμη φαίνεται ότι οδηγούν όλοι οι δρόμοι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς η πόλη -που η πληρότητα σε πολλά ξενοδοχεία της για το ερχόμενο τριήμερο αγγίζει το 100%- φιλοξενεί ένα μωσαϊκό διεθνών εκδηλώσεων, εκθέσεων, αθλητικών αγώνων και δράσεων, με επίκεντρο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo.

 

Πρόκειται συγκεκριμένα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών, τον 3ο διεθνή νυχτερινό ημιμαραθώνιο, τις εκθέσεις Kosmima και Pharma Point, την έκθεση του CERN, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, αλλά και -εκτός ΔΕΘ- το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας!

Με αυτές τις εκδηλώσεις, η ΔΕΘ-Helexpo οδεύει προς την επίτευξη του στόχου της για ένα “ζωντανό” διεθνές εκθεσιακό κέντρο 365 μέρες τον χρόνο. “Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το διεθνές εκθεσιακό κέντρο φιλοξενούσε γεγονότα 60-70 μέρες τον χρόνο.

 

Σήμερα, με δράσεις όπως το Εργοστάσιο Σοκολάτας και ο ‘Αστερόκοσμος’ πλησιάζουμε πλέον τις 180 με 200 και θεωρούμε ότι εντός του 2015 θα βρισκόμαστε κοντά στον στόχο για λειτουργία σχεδόν όλον τον χρόνο”, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης.

«Τα κάγκελα έχουν πέσει στο Εκθεσιακό Κέντρο» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ενδεικτικά το Εργοστάσιο-Μουσείο Σοκολάτας που μετράει μέχρι στιγμής 100.000 επισκέπτες και έχει κλεισμένα ραντεβού για την ξενάγηση 50.000 μαθητών από όλη τη χώρα, ενώ προσέλκυσε και το ενδιαφέρον άλλων πόλεων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ενδιαφέρονται να το φιλοξενήσουν. Σημείωσε δε, ότι τον Νοέμβριο ακολουθεί και το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός της Philoxenia, στο οποίο για πρώτη ίσως φορά, θα υπάρχει παρουσία από όλη την Ελλάδα, από όλες τις περιφέρειές της.

 

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε:

 

-Στην 29η Kosmima (18-20 Οκτωβρίου) καταγράφεται αύξηση εκθετών κατά 17,5% και εκθεσιακής επιφάνειας κατά 24%. Το σύνολο των φετινών εκθετών είναι 98 έναντι 90 στην προηγούμενη διοργάνωση. Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ έμμεσα εκπροσωπούνται και οίκοι από Μ. Βρετανία, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ και Χονγκ-Κονγκ. Η έκθεση έχει προσκαλέσει και 24 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από Τσεχία, Κύπρο, Ιορδανία, Λίβανο, Τυνησία, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία και Ουγγαρία. Η Kosmima πλαισιώνεται από τον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.

 

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση

-To “Helexpo Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών 2014” είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση ξιφασκίας που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας πόλο έλξης για πάνω από 150 ξιφομάχους από 25 χώρες. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης το περίπτερο 12 απέκτησε 12 πίστες ξιφασκίας. «Όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος θα είναι εδώ και θα γίνουν φοβερές μονομαχίες» σημείωσε ο διευθυντής του “Helexpo Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας Νέων Ανδρών”, Πέτρος Τσώκας, τονίζοντας ότι αυτή η πρώτη διοργάνωση μπορεί να λειτουργήσει σαν “σκαλοπατάκι” για να έρθουν στη Θεσσαλονίκη κι άλλες αντίστοιχες.

 

15000 συμμετοχές για τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο και τον δρόμο υγείας

-Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, με περισσότερες από 15.000 συμμετοχές από 54 χώρες. Το «στρατηγείο» του αγώνα είναι στο περίπτερο 7, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της ΔΕΘ-Helexpo και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». Ο γενικός διευθυντής του θεσμού, Δρόσος Χριστόπουλος, τόνισε πως η διοργάνωση ενισχύει την τουριστική προσέλευση στην πόλη, με ενδιαφέρον από μεγάλα πρακτορεία αθλητικού τουρισμού.

 

Πάνω από 7000 επισκέπτες στην PHARMA Point

-Στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιηθεί για 14η συνεχή χρονιά το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point. Η διήμερη εκδήλωση αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ενσωματώνοντας συνέδριο κι έκθεση με 64 εταιρείες. «Πρόκειται για έναν αειθαλή θεσμό για τη Θεσσαλονίκη, που συγκέντρωσε πέρυσι 7.000 επισκέπτες. Φέτος ελπίζουμε σε περισσότερους» ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του διοργανωτή Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αργύρης Αργυρόπουλος.

 

-Προσθέτοντας και τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που ξεκινά σήμερα υπό την οργανωτική ευθύνη του δήμου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη εκτός από το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, έχει πλέον ένα ακόμα τριήμερο για να γιορτάσει.

 

Δείτε επίσης:

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σαββατόβραδο -Δείτε ποιοι δρόμοι θα κλείσουν