Στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη ο Πιερ Μοσκοβισί

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη και Τετάρτη ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Στις 18:30 ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Επίτροπος υπενθύμισε ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «έως το τέλος της χρονιάς» από την ελληνική κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αυτές, τόνισε, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει η Αθήνα κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.
Εν όψει της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε ότι οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο Επίτροπος στη διάρκεια τοτ ταξιδιού του «έχουν ένα και μόνο στόχο: να σημειωθεί άμεσα πρόοδος σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα». Ο κ. Καρβούνης διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει, σε κάθε βήμα και κάθε φάση, στη  μεγάλη προσπάθεια που καλείται να καταβάλει η χώρα για να ανακάμψει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.