Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Συναντησεις με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς αλλά και τον διοικητή της ΤτΕ θα έχει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, που θα επισκεφτεί τη χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 26 και 27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, είναι η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επισκέπτεται την Ελλάδα ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα έχει τις παρακάτω συναντήσεις:
Την Δευτέρα 26/10, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη (ώρα 09.30) και αμέσως μετά με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 10.30, στο Υπουργείο). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.
Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τα Προεδρεία  των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 12.00, Κτίριο Βουλής).

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 14.00, Μέγαρο Μαξίμου), ενώ το πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 15.30, στο Υπουργείο). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.
Την Τρίτη 27/10, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 09.30).

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (ώρα 10.45, Τεχνόπολης, Γκάζι).
Το πρόγραμμα του κ. Ντομπρόβσκις στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.
Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της ΕΕ, κ. Ντομπρόφσκις ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:
«Στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μια σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας: από την διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά  και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής Υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για τη διευκόλυνση των  μεταρρυθμίσεων. Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο Αντιπροέδρου της Κομισιόν  αναδεικνύει την σημασία που αποδίδει ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα μας,  ο κ.  Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς  παράγοντες για να συζητήσει την βέλτιστη δυνατή υλοποίηση τόσο των δεσμεύσεων της χώρας  στο πλαίσιο  του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής  οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση».