Στην Κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ μεταφέρθηκε το τραυματισμένο αρκουδάκι

Πυροβολημένο στο πρόσωπο και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που μπορεί να προήλθαν από το ωστικό κύμα, νοσηλεύεται στην κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ, το αρκουδάκι που βρέθηκε τη Δευτέρα τραυματισμένο στο Μέτσοβο.

 

«Το ζώο μεταφέρθηκε αρχικά στον Σταθμό περίθαλψης του «Αρκτούρου», στον Αετό Φλώρινας και στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του για εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός συντονιστής του «Αρκτούρου», Αλέξανδρος Καραμανλίδης. 

Το αρκουδάκι, ηλικίας περίπου 2 χρονών, υπεβλήθη σε εξετάσεις και δεν χρειάστηκε να χειρουργηθεί αλλά παραμένει στην Κτηνιατρική Κλινική μέχρι οι αρμόδιοι να κρίνουν ότι μπορεί να μεταφερθεί και πάλι, για αποθεραπεία, στον Αετό. 

Σημειώνεται ότι το ζωάκι ονομάστηκε «Γιώργος» προς τιμή του πρόσφατα αποβιώσαντα γηραιού «Γιώργου», στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο.

Με αφορμή πάντως αυτό το περιστατικό, ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι είναι η μοναδική αρμόδια οργάνωση για την περίθαλψη αρκούδων στην Ελλάδα, κάνοντας έκκληση για άμεση ειδοποίηση σε περιστατικά τραυματισμού ζώων.