Στην Ολλανδία άλλες 74 σοροί των θυμάτων της MH17

Στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν προσγειώθηκαν σήμερα το απόγευμα δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη που μετέφεραν συνολικά 74 φέρετρα με τις σορούς των επιβατών της μοιραίας πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών.

 

Τα δύο αεροσκάφη που μετέφεραν τις σορούς των θυμάτων της κατάρριψης του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία προσγειώθηκαν σήμερα στην Ολλανδία, μία ημέρα μετά την άφιξη της πρώτης ομάδας σορών, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

 

Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα ολλανδικό και ένα αυστραλιανό, που μετέφεραν συνολικά τα 74 φέρετρα, προσγειώθηκαν γύρω στις 18:45 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν στη νότια Ολλανδία.

 

Έπειτα από μία επίσημη τελετή, όπως ακριβώς έγινε με τις σορούς που έφθασαν χθες, τα φέρετρα θα μεταφερθούν με νεκροφόρες σε μία στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου θα λάβει χώρα η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων.

 

Τα 40 πρώτα φέρετρα έφθασαν χθες, ημέρα εθνικού πένθους στην Ολλανδία.

 

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, 80 ειδικοί ιατροδικαστές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία θα βοηθήσουν 120 Ολλανδούς ειδικούς στη αναγνώριση των πτωμάτων, μια διαδικασία που πιθανόν θα διαρκέσει μήνες.