Στις 14 Σεπτεμβρίου το 6ο Street Mode Festival

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά!

 

Ο θεσμός που όρισε την street κουλτούρα στην Ελλάδα, μετά από 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην πλατεία της Θέρμης, “ρίχνει άγκυρα” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του, την πόλη, ως την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας του 2014!

 

Φρέσκο και ανανεωμένο, με μεγαλύτερο πρόγραμμα και 2 παράλληλα stages, το Street Mode Festival σας υπόσχεται μία ημέρα γεμάτη με διαγωνισμούς και επιδείξεις graffiti, street art, breakdance, street dance και parkour μαζί με συναυλίες και DJ sets!

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ).

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 12 το πρωί και πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 2 χώρους, στο ανοιχτό Hip Hop Stage (προαύλιος χώρος Αποθήκης Γ) και στο κλειστό Live Stage (Αποθήκη Γ).

 

Παρουσιαστής του φεστιβάλ φέτος είναι ο Γιώργος Μαυρίδης από την εκπομπή World Party του Alpha.

 

Το Πρόγραμμα αναλυτικά:

 

12:00 – 20:00
Graffiti / Street Art.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή δράση graffiti / street art είναι οι: Jorz, Nade, Nast, Rasel & Rino στην δημιουργία μίας τοιχογραφίας, με θέμα το λιμάνι και οι: Vales, Jone-50, Omle, SinoTwo, Sorc, Epsilon, Spent1, Snuz, Zep, Κόκο, ΤΡΖΣ, Twis, Inoks, Side, Bentol, Nor & Miste στην δημιουργία διάφορων στυλ και χαρακτήρων μέσα από την δράση για νέους (16-24 χρονών), που πραγματοποιείται για 2η χρονιά στο φεστιβάλ, με το όνομα “Young Bloods”. Επίσης, για πρώτη φορά, δίνεται χώρος και στο street installation με την καλλιτέχνη Marianna Cute, να δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο, ένα έργο με θέμα την Θεσσαλονίκη!

 

17:30
Parkour Show.
Η Freestyle Training Team, που έχει δημιουργηθεί από τον Δημήτρη Καιμακάμη και την ´Ολγα Μιτάτου, παρουσιάζει τις δυνατότητες του parkour και άλλων action – lifestyle sport σε παιδιά και ενήλικες, μέσα από workshop και επιδείξεις καταξιωμένων αθλητών, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο!

 

18:30
Breakdance / Street Dance.
Στο κομμάτι του breakdance / street dance, πραγματοποιούνται 2 διαγωνισμοί breakdance (1 VS 1 B-Boy Battle, Longest B-Boy Move) και χορογραφίες – επιδείξεις από 5 ομάδες street dance (Mother Funkerz, Drama Queens, Seven Souls, Loona Beats & Caribbean Queens). Οι b-boys (χορευτές breakdance) που συμμετέχουν στον διαγωνισμό 1 VS 1 B-Boy Battle είναι οι: Onel, Zoob, Exist, Lazy John, Tricky, Lalli, Revo, Terpo, Pyro, Zerow, Stuki, Windswept, Mighty Jim, Thalis, Flame & Apro. Οι κριτές είναι οι: Cut 1, Kelment & Sakill, ενώ την παρουσίαση επιμελείται ο Απόστολος Αριστείδου, με την βοήθεια του Kid Stretch στις μουσικές επιλογές!

 

20:30
Live Gigs.
 

Η ημέρα κλείνει με συναυλίες από: Ημισκούμπρια, Bad Movies, Anima Nation, Jaw Bones, Allergic και Banksters ενώ DJ sets θα συνοδεύουν τις εκδηλώσεις καθ’όλη την διάρκεια του φεστιβάλ. Οι DJs του φεστιβάλ είναι οι: Kid Stretch, Inko, Aldow, Infaderz, Lorrd & Big Shine, Cron, AmazeMe, Morf & Tarzan Bros!

 

To Street Mode Festival γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας” υπό την γενική επιμέλεια του Γιάννη Ευσταθίου (Nox1).

 

Ως street κουλτούρα ορίζεται η υποκουλτούρα που πλαισιώνει δραστηριότητες που αναπτύσσονται σε εξωτερικό – δημόσιο χώρο όπως το graffiti, το breakdance, τα action sports κ.α. και εκπροσωπούνται κυρίως από την hip hop και punk rock μουσική σκηνή.