Στις 21:30 την Κυριακή η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων

Στις 21:30 θα έχουμε την Κυριακή μια πρώτη ασφαλή εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με την Singular Logic.

 

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Mιχάλης Καριώτογλου στο MEGA, επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένα – δύο μικρά κόμματα να συγκεντρώσουν ποσοστό κοντά στο 3% η νύχτα προβλέπεται πολύ μεγάλη μέχρι να μάθουμε αν θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα με τα κινητά τηλέφωνα, δηλαδή το SRT -μέσω του οποίου θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα απευθείας μέσα από τα εκλογικά τμήματα για να υπάρξει γρήγορη εκτίμηση για όλη την επικράτεια. Τις συσκευές αυτές θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε 4.815 εκλογικά τμήματα από τα 19.500 της χώρας, δηλαδή στο 25% του συνόλου.

Για πρώτη φορά, ωστόσο, στο σύστημα της Singular Logic θα φαίνονται και τα αποτελέσματα για την σταυροδοσία μέσω ενός μηχανισμού που έχει στηθεί στις περιφέρειες της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ άλλες χρονιές τα αποτελέσματα για την σταυροδοσία καθυστερούσαν αρκετά, αυτή τη φορά θα υπάρχει εικόνα το απόγευμα της Δευτέρας η το αργότερο το πρωί της Τρίτης.