Στις 25 Ιουνίου ορίστηκε η απολογία της Ελένης Ζαρούλια

Στις 25 Ιουνίου θα επανέλθει στο Εφετείο για την απολογία της, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, έπειτα από τη νέα αναβολή της διαδικασίας λογοδοσίας της ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης.

 

Η απολογία της κ. Ζαρούλια -ήδη, με τη σημερινή, έχει λάβει τρεις προθεσμίες για τη λογοδοσία της στη Δικαιοσύνη- δεν προχώρησε σήμερα, καθώς πριν την έναρξή της κατατέθηκε από τον σύζυγό της, γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, δια του συνηγόρου του, Νίκου Αντωνιάδη, αίτηση εξαίρεσης των δύο ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.

 

Ο κ. Μιχαλολιάκος καταλογίζει στους δικαστικούς λειτουργούς πως διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και ζητά την εξαίρεσή τους. Βάση του αιτήματος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, αποτελούν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του κατηγορούμενου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, ότι ο εντολέας του δέχθηκε πιέσεις κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής απολογίας του, ώστε να δώσει στοιχεία για συγκατηγορουμένους του. Σε γραπτή δήλωσή του μάλιστα, ο συνήγορος του κ. Μιχαλολιάκου τονίζει μεταξύ άλλων πως οι καταγγελίες Κούγια «δεν διαψεύστηκαν» γεγονός που «εδραίωσε την πεποίθηση του εντολέα του ότι είναι αληθείς».

 

Η αίτηση Μιχαλολιάκου θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.