Στις φυλακές Διαβατών παραμένει ο Μ. Λεμούσιας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στις φυλακές Διαβατών παραμένει ο Μιχάλης Λεμούσιας, καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε πριν λίγο καιρό, επικαλούμενος αναπηρία.

Ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης που εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, είχε προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την υπό όρον απόλυσή του, όπως προβλέπεται στο «νόμο Παρασκευοπούλου», διαδικασία που ακολούθησε κι ο συγκατηγορούμενός του Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Αντίθετα -όμως- με τον τέως δήμαρχο, που το περασμένο καλοκαίρι λόγω αναπηρίας, αποφυλακίστηκε χάρη στα ευεργετήματα του συγκεκριμένου νόμου, το Συμβούλιο δεν έκανε δεκτή την αίτηση του Μ. Λεμούσια.

Η αίτηση, την οποία κατέθεσε ο τελευταίος, συνοδευόταν από πιστοποίηση αναπηρίας 86% του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Κατά πληροφορίες, στην επιμέτρηση του συγκεκριμένου ποσοστού ελήφθησαν υπ’ όψιν μία σειρά από προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, όπως προβλήματα καρδιάς, αφού, σύμφωνα με συνήγορό του, έχει υποβληθεί σε επέμβαση αγγειοπλαστικής και τοποθέτηση στεντ.

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών, η οποία έκρινε ότι η αναπηρία του είναι παροδική και όχι μόνιμη, οι πλημμελειοδίκες, με βούλευμα που εκδόθηκε, απέρριψαν τελικά το σχετικό αίτημα.

Να σημειωθεί ότι ο Μ. Λεμούσιας παραμένει φυλακισμένος για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τον Ιούνιο του 2011, αρχικά στο πλαίσιο της προσωρινής κράτησης και εν συνεχεία ως κατάδικος. Από τις αρχές του έτους αιτήθηκε άλλες δύο φορές την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας, αλλά το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου προσέφυγε και στις δύο περιπτώσεις, αποφάσισε τη συνέχιση του εγκλεισμού του.