Στο… αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα κόμματα

ate-bank-agrotiki-trapeza

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγαννίδη, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι μπήκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων. «Και κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε», σχολίασε, ενώ δεσμεύθηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ακόμη ότι η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά τα δάνεια της ΑΤΕ. Στην δικογραφία αυτή περιλαμβάνονται το πόρισμα ελέγχου δανειοδοτήσεων της πρώην ΑΤΕ από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Επίσης, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά τα δάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην ΑΤΕ. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης μέσου μαζικής ενημέρωσης από την ΑΤΕ, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών –επαναλαμβάνω ότι οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση- παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμοδίων δικαστών», υπογράμμισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «αποδείχθηκε έτσι άλλη μια φορά ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων πράττει όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμηθεί η διαφθορά στη χώρα μας».

Πηγή: Ναυτεμπορική