Στο Δρομοκαΐτειο επέστρεψε η Βίκυ Σταμάτη

Εκεί απ’ όπου δραπέτευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης, επέστρεψε η Βίκυ Σταμάτη. Δηλαδή στο Δρομοκαϊτειο και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όπως ήταν και στο γραφείο του εισαγγελέα κατά την απολογία της.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου και ο συνήγορός της Φρ. Ραγκούσης υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε κανένα οργανωμένο σχέδιο απόδρασή της κι ότι κανείς δεν τη βοήθησε λέγοντας ότι βρήκε ανοικτό το λουκέτο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν κυρίως το ενδεχόμενο της βοήθειας για να αποδράσει από το Δρομοκαϊτειο.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν πως ο λόγος που παραδόθηκε η Βίκυ Σταμάτη είναι γιατί κάπου στράβωσε το σχέδιο και δεν θα μπορούσε ούτε να συναντήσει το παιδί της ούτε να το πάρει μαζί της και να φύγουν μαζί. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόδρασή της, η αστυνομία έθεσε σε στενό κλοιό παρακολούθησης την οικογένειά της που έχουν και τον μικρό Άκη.

 

Οι αρχές αναζητούν μια γυναίκα που πιθανότατα βοήθησε και περιέθαλψε την Σταμάτη. Λέγεται ότι η «Νίκη» δύο ημέρες πριν από την απόδραση επισκέφθηκε τη Βίκυ Σταμάτη στο δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, για να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της απόδρασης, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με το TheToc, πρόκειται για «απεσταλμένη» των σχεδιαστών της απόδρασης, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

 

Η επίσκεψη δεν καταγράφηκε ποτέ στο βιβλίο επισκεπτών του νοσοκομείου, ωστόσο η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, μέσω αξιόπιστων πηγών.

 

Η «παρουσία» της διαπιστώθηκε και σε τηλεφωνική συνομιλία, μέσω της οποίας επιχειρείται η αναζήτηση και το τελικός εντοπισμός της. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν πως ήταν μία οργανωμένη απόδραση, η ολοκλήρωση της οποίας ματαιώθηκε γιατί δεν πήγε καλά το σχέδιο για απομάκρυνση της Βίκυς Σταμάτη μαζί με συγγενικά της πρόσωπα.

 

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την εξωτερική βοήθεια της Βίκυς Σταμάτη, ισχυριζόμενοι πως αυτή προήλθε μέσα από τις φυλακές. Σε αυτό το πεδίο των ερευνών, διαπιστώνουν πως αυτούς τους 14 μήνες που ήταν τρόφιμος του νοσοκομείου, δεν υπήρξε ουδεμία άρνηση στις επιθυμίες της. Τα ηλεκτρικά ρολά δεν είχαν κατέβει ποτέ, της είχαν πάρει το κινητό στις 26 Μαρτίου, αλλά διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούσε ακόμη δύο μετά την αφαίρεση, χωρίς κανείς να κάνει κάτι. «Κάποιος άνοιξε το λουκέτο, κάποιος την βοήθησε να διαφύγει, κάποιος την φιλοξένησε για τουλάχιστον 36 ώρες και όταν δεν πέτυχε ολοκληρωτικά το σχέδιο, αποφασίστηκε η οικειοθελής παράδοσή της» υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για μία «αυθόρμητη» απόδραση, όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάζεται.    Ο συνηγόρος της Βίκυς Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, χαρακτήρισε «γελοιότ ητα» τα περί οργανωμένου σχεδίου. « Δήλωσε ότι εφυγε μόνη της» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, ενώ για το λουκέτο που βρέθηκε ανοιχτό ειπε ότι η κυρια Σταμάτη απλά το βρήκε ανοιχτό.Το μυστήριο επιτείνει και μια δήλωση του Αλέξη Κούγια ο οποίος έκανε λόγο για κωμικοτραγωδία της «αυθορμήτου» αποδράσεως – παραδόσεως  της Βασιλικής Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου »

 

«Για μένα ο εντολέας είναι κάτι ιερό, δεν είναι λάφυρο» σχολίασε αιχμηρά ο Φραγκισκος Ραγκούσης.