Στο «κόκκινο» ξανά η Ουκρανία: Ρώσοι κατέρριψαν ουκρανικό μαχητικό

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Ουκρανία σε όλα τα μέτωπα… Ρωσικό αεροσκάφος κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό τύπου SU-25 το οποίο επιχειρούσε επάνω από την ανατολική Ουκρανία.

 

Το μαχητικό καταρρίφθηκε την Τετάρτη τη νύκτα με πλήγμα πυραύλου και ο Ουκρανός πιλότος εκτινάχθηκε επιτυχώς, ανέφερε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας.

 

Την ίδια ώρα οι νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας από ΕΕ και ΗΠΑ προκαλούν έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία. «Κακόβουλες» χαρακτηρίζει τις νέες δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διαμηνύοντας ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν έχουν λυγίσει ποτέ καμία χώρα.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ότι οι κυρώσεις που αποφασίσθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία και θα τροφοδοτήσουν τα αντι-αμερικανικά αισθήματα στην Ρωσία.

Στο Κίεβο, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι η επιβολή των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δείχνουν ότι οι απόπειρες της Μόσχας να διαιρέσει την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες απέτυχαν.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τον εφοδιασμό με όπλα των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε ότι οι απόπειρες κατάληψης της Ουκρανίας θα αποτύχουν.

«Ολες οι απόπειρες της Ρωσίας να προκαλέσει διαίρεση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν προορισμένες να αποτύχουν», είπε, κατηγορώντας τη Μόσχα για αποστολή δεκάδων τανκς, αντιαεροπορικών πυραύλων και πρακτόρων στην ανατολική Ουκρανία.

«Αρκετά Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν)! Είναι ώρα να τερματίσεις τον πόλεμο, να σταματήσεις να εφοδιάζεις τους αλήτες και τους αυτονομιστές και να τροφοδοτείες την ιδέα της δημιουργίας της Μεγάλης Ρωσίας εις βάρος της Ουκρανίας», είπε.