Στο πλευρό των τζιχαντιστών έχουν εισχωρήσει τουλάχιστον 10 πρώην Γάλλοι στρατιωτικοί

Στο πλευρό των τζιχαντιστών έχουν εισχωρήσει τουλάχιστον 10 πρώην Γάλλοιστρατιωτικοί, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις και τη Λεγεώνα των Ξένων.

 

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός RFI και η εφημερίδα L’ Opinion, ο πρώην στρατιωτικοί έχουν μεταβεί στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος.

 

Η πλειονότητα των πρώην στρατιωτικών μάχεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει το RFI. Ένας από αυτούς είναι διοικητής μιας ομάδας περίπου δέκα Γάλλων, τους οποίους εκπαίδευσε στη μάχη στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό.

 

«Κάποιοι είναι ειδικοί στα εκρηκτικά. Πρόκειται για νεαρούς, περίπου 20 ετών, κάποιοι από τους οποίους έχουν προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, ενώ άλλοι έχουν αραβομουσουλμανική κουλτούρα», επεσήμανε το RFI στον ιστότοπό του.

 

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν απέφυγε να επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει την είδηση σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Οι περιπτώσεις πρώην στρατιωτικών τους οποίους έχει προσελκύσει η τζιχαντιστική περιπέτεια είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο».

 

«Η Υπηρεσία Προστασίας και Ασφάλειας της Άμυνας (DPSD) θα ενισχύσει την ετοιμότητά της, ενώ θα αυξηθούν τα μέσα που της διατίθενται», πρόσθεσε ο Λεντριάν για τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που θα λάβει η χώρα.

 

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ και οι εταίροι της στον συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έχουν εξαπολύσει από την Τρίτη 23 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ, όπως αναφέρει ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

 

Δέκα από τις επιδρομές έπληξαν την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία και τρεις άλλες περιοχές της Συρίας.