Στο Taxis οι αυξημένες δόσεις της ρύθμισης

taxisnet1

Επανήλθε σε λειτουργία η υπηρεσία της «προσωποποιημένης πληροφόρησης» μέσω της οποίας οι εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν πλέον να διαπιστώσουν το ύψος της επιβάρυνσης από την αύξηση του επιτοκίου.

Στο Taxis αναρτήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αλλαγή στις δόσεις ρυθμίσεων ν.4321/2015 σύμφωνα με το ν.4336/2015, για έντοκες δόσεις ρυθμίσεων και για άτοκες που δεν καλύπτονται από το εισοδηματικό κριτήριο. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)».

Η ανακοίνωση της ΔΗΛΕΔ προαναγγέλλει έναν νέο γύρο αλλαγών. Όπως αναφέρει, έχει γίνει ο έλεγχος για το αν οι οφειλέτες που χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να διατηρήσουν το μηδενικό επιτόκιο. Δεν έχει γίνει ο αντίστοιχος έλεγχος για το αν πληρούν οι εμπλεκόμενοι το περιουσιακό κριτήριο. Έτσι, με το που θα γίνει ο δεύτερος έλεγχος, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν οφειλέτες με χρέη κάτω των 5000 ευρώ οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με το επιτόκιο του 5%.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη δόση στην οποία θα εμφανιστεί επιβάρυνση λόγω της διαφοράς του τόκου, θα είναι αυτή του Νοεμβρίου και όχι του Οκτωβρίου.