«Στοχοποίηση της αλληλεγγύης» καταγγέλλει η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

ΦΩΤΟ: REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

ΦΩΤΟ: REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

Για «στοχοποίηση της αλληλεγγύης» που έχει πάρει «διαστάσεις μονομανίας» κάνει λόγο η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι «η προσχηματική ποινική καταστολή και οι αναίτιοι εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή της Ειδομένης στρέφονται κατά των ανθρώπων που για μήνες έχουν υποκαταστήσει το κράτος, λόγω της παντελούς απουσίας του τελευταίου από οποιαδήποτε προσφορά σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών».

«Δεν βοηθάνε καθόλου πρακτικές στραγγαλισμού κατά όσων προσφέρουν τη μόνη βοήθεια που είναι διαθέσιμη, όταν απαξιώνεται η ιδέα της αλληλεγγύης, και κυρίως όταν η στοχοποίηση της τελευταίας σταλάζει ρατσιστικό δηλητήριο στις φλέβες της ελληνικής κοινωνίας», συμπληρώνει.

Η Ένωση ζητά από τα όργανα της Πολιτείας να σταματήσουν «κάθε ενέργεια που ενισχύει αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο και να λάβουν άμεσα μέτρα με ανθρώπινο πρόσημο για τη βιώσιμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση μίας σύνθετης κατάστασης ανάγκης, στην οποία οι αλληλέγγυοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα».