Στον “αέρα” η μεταφορά μαθητών

Με πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει αύριο -για μια ακόμη φορά- η σχολική χρονιά. 

 

Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονία Θράκης διαμαρτύρεται καθώς τα μέλη του έχουν να πληρωθούν για την μεταφορά μαθητών από το σχολικό έτος 2012-2013.

 

“Τα χρήματα υπάρχουν άλλα επειδή δεν έγινε έγκαιρα η πίστωση τους, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως δεν εφαρμόστηκε ο νόμος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν”, είπε στο radio1d.gr o πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Πεζίκογλου. 

 

Αύριο, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς,  περίπου 15.000 μαθητές της Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν μέσο μετάβασης στα σχολεία για τον αγιασμό καθώς οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων που τους μεταφέρουν προχωρούν σε επ’ αόριστον αποχή.  το πρόβλημα αφορά κυρίως μαθητές της δυτικής Θεσσαλονίκης και του Λαγκαδά αλλά και μαθητές από τη θέρμη,  το πανόραμα και άλλων περιοχών που βρίσκονται περιμετρικά της συμπρωτεύουσας.

 

Οι λεωφορειούχοι θα προχωρήσουν αύριο πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας απαιτώντας να βρεθεί άμεσα λύση και να ξεκινήσει η εκταμίευση των χρημάτων που το κράτος τους οφείλει. 

 

Άγγελος Αγγελίδης

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr