Στον εισαγγελέα προσήλθε τελικά ο Καμμένος

Επιχείρηση συγκάλυψης καταγγέλλει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Το κατώφλι της εισαγγελίας πέρασε τελικά σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος – όπως τον ενημέρωσε η σύζυγός του, η οποία συνοδεύει τον κ. Χαϊκάλη- έχει πρόθεση να κλείσει την έρευνα σήμερα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει καταθέσει.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης καθώς όπως κατήγγειλε ολόκληρο το αμοντάριστο υλικό παραμένει στο συρτάρι του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών και δεν έχει παραδοθεί για επεξεργασία στην Ασφάλεια.

 

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ανέφερε: «Έρχομαι εσπευσμένα στην εισαγγελία γιατί χθες βράδυ επικοινώνησε μαζί μου ο ταξίαρχος Παν. Στάθης αναφέροντας μου την επιθυμία του εισαγγελέα να καταθέσω. Του εξήγησα το κώλυμα ότι θα πρέπει να παραλάβω τον γιο μου από το αεροδρόμιο που έρχεται από την Αμερική και γι αυτό θέλω να καταθέσω τη Δευτέρα και το δέχτηκε.

Σήμερα το πρωί από τους δημοσιογράφους διέρρευσε η δυσαρέσκεια της εισαγγελίας και με ειδοποίησε η σύζυγός μου Ελένη Τζούλη ότι θα πρέπει να καταθέσω τώρα αλλιώς ο κ. Ντογιάκος ωρύεται ότι θα κλείσει την υπόθεση. Είμαι, λοιπόν, εδώ για να καταθέσω».

Ως προς το αμοντάριστο υλικό, ανέφερε: «Όσο για τη χθεσινή διαρροή ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το υλικό είναι μονταρισμένο, ο υπουργός Κικίλιας και ο ταξίαρχος Π. Στάθης με διαβεβαιώνουν ότι το υλικό δεν έχει φτάσει σε αυτούς και βρίσκεται στο συρτάρι του Ντογιάκου. Γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης αν αληθεύει αυτό και δεν έχει πάει στην αστυνομία.

Ολόκληρο το πρωτότυπο υλικό είναι στον Ντογιάκο ο οποίος το κλείδωσε σε χρηματοκιβώτιο. Η Ασφάλεια δεν έχει κανένα υλικό».

Αναφερόμενος στην κλήση του εισαγγελέα για κατάθεση, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «λέει ψέματα ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος όταν λέει ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου για να καταθέσω. Άλλα λέει σε εμένα και άλλα σε εσάς».

Τέλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη χθεσινή κατάθεση Αποστολόπουλου είπε: «Ο Αποστολόπουλος δεν πρόλαβε να στείλει το υλικό 15 ημέρες τώρα; Αφήστε τα αυτά».

 

Στο μεταξύ, αναφερόμενος νωρίτερα στον σχολιασμό από ΜΜΕ της είδησης ότι ο κ. Καμμένος δεν προσέρχεται στην Εισαγγελία για συμπληρωματική κατάθεση, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ, έκανε λόγο για «νέα δημοσιογραφικά τερατουργήματα» και σημείωσε: «ο κ. Καμμένος δεν έλαβε κανένα τηλεφώνημα απο την εισαγγελία για να καταθέσει, αλλά απο την αστυνομία (τον ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη) επικοινώνησε με τον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο ζητώντας διευκρινίσεις για τη δήθεν δυσφορία για την οποία έγινε λόγος σε μέσα ενημέρωσης, ότι δεν καταθέτει σήμερα αν και είναι συμφωνημένο για αύριο» και προσθέτει ότι ο εισαγγελέας «τα διέψευσε κατηγορηματικά και έκανε λόγο για δημοσιογραφικά επινοήματα». 

Τέλος ο κ.Κουίκ επισήμανε ότι ουδεμία αντίρρηση υπήρξε στο να μεταβεί αύριο στην εισαγγελία για να καταθέσει. «Επιτέλους να σταματήσουν κάποιοι τις τερατολογίες τους», κατέληξε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.