Στον ξενώνα ανήλικων προσφύγων ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης

Mήνυμα  χριστιανικής αγάπης, ειρήνης και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών, έστειλε, σήμερα,  Κυριακή, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, με την επίσκεψη του στον ξενώνα ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Ο Πατριάρχης έφτασε στον ξενώνα, στις 12:00, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την επίσημη αντιπροσωπεία του, όπου έγινε δεκτός από τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα, παιδιά από τη Συρία, το Ιράκ, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού και άλλες χώρες καθώς και τους εργαζομένους.

Ο κ. Ιωάννης θέλησε να γνωρίσει το κάθε παιδί ξεχωριστά και ζήτησε να μάθει τα προβλήματα τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνομιλία του με 8χρονο Σύρο που βρίσκεται στην χώρα μας χωρίς την οικογένεια του και κανένα συγγενή και ο οποίος του ζήτησε τον βοηθήσει να βρεί την οικογένεια του, και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στα παιδιά, ο Πατριάρχης Αντιοχείας χαρακτήρισε τον ξενώνα μια μαρτυρία αγάπης της Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο, μια δυνατή φωνή χριστιανικής αλληλεγγύης σε αντίθεση με την επαίσχυντη, όπως την χαρακτήρισε, σιωπή και αδιαφορία,  εκείνων που μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, ισχυρίζονται οτι επιθυμούν την ειρήνη χωρίς να καταβάλουν καμία προσπάθεια για να την πετύχουν.

«Έρχομαι, κουβαλώντας τα βάσανα της Αντιόχειας, τα βάσανα των ανθρώπων στη Συρία που επιζητούν μία αξιοπρεπή ζωή, ανθρώπων που σκοτώνονται, εκτοπίζονται, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και μένουν άστεγοι» είπε. Ο Πατριάρχης αναρωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν κάποιος να λέει ότι πιστεύει στον Θεό και να σκοτώνει τον συνάνθρωπό του μίλησε για την απαγωγή των Μητροπολιτών στη Συρία και τις διώξεις των χριστιανών τονίζοντας με έμφαση πως «αν κάποιοι νομίζουν πως τέτοια γεγονότα φοβίζουν εμάς τους Χριστιανούς, απαντάμε πως μας πονούν, αλλά δε μας φοβίζουν».

Εξαιρετικής συμβολικής σημασίας πρωτοβουλία, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πατριάρχη στον ξενώνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός της «Αποστολής» είναι να περιθάλψει με χριστιανική αγάπη και στοργή παιδιά που βρέθηκαν στην φωτιά της προσφυγιάς και να βοηθήσει να ξαναβρούν τις οικογένειες τους.

Στην προσφώνηση του ο Γενικός Διευθυντης κ. Κωνσταντινος Δήμτσας ανέφερε ότι: «Η  “Αποστολή”  στέκεται στο πλευρό των παιδιών χωρίς να κάνει διακρίσεις σε φυλές, θρησκείες και γλώσσες, τα νοιάζεται και φροντίζει να παρακολουθούν, όλα, το διαπολιτισμικό σχολείο».

 

Πηγή: in.gr