Στον Βρούτση η σκυτάλη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Νέο ραντεβού έχουν, το απόγευμα (17:30), οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

 

Mια ώρα μετά, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο ΥΠΟΙΚ, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

 

«Οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής πηγαίνουν πολύ καλά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, χθες το βράδυ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Ερωτηθείς για το πώς είναι οι σχέσεις με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, και εάν ήταν μέσα στις διαπραγματεύσεις χθες, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι είναι οι καλύτερες. Ο κ. Λαζαρίδης είναι αξιόλογος και βαθύς γνώστης των αριθμών και είναι ευπρόσδεκτος είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ στην ερώτηση εάν θα (συνεχίσει να) παρίσταται είπε συνήθως ναι.

 

Για το εάν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι υπάρχουν και ότι αυτό θα το μάθετε αργότερα όταν κλείσει η διαπραγμάτευση. Ερωτηθείς επίσης για το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτά.