Στουρνάρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το τραπέζικό σύστημα και τις καταθέσεις

Λιγότερο από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Γιάνης Βαρουφάκης και Γιάννης Δραγασάκης) με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας και αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον πρωθυπουργό, εξήγησε ότι τον ενημέρωσε για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση στο πλαίσιο της συνθήκης».

 

Αναφερόμενος στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να είναι επιτυχημένο και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες τρεις ημέρες θα εργάζονται άοκνα για το να είναι επιτυχημένο».

 

O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Στουρνάρας, πάντως, μετά το τέλος της συνάντησης έφυγε από την πλαϊνή πόρτα στο Μαξίμου και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τους απάντησε ότι τους τα είπε όλα ο κ. Στουρνάρας.