Στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Ν. Κορέα παρά την ένταση με τη Β. Κορέα

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες αρχίζουν στις 2 Μαρτίου η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναφερόμενοι σε μια ετήσια στρατιωτική άσκηση που προκαλεί συνήθως έντονες δηλώσεις και στρατιωτικές απειλές από τη Βόρεια Κορέα.

 

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ αρχίσουν στις 2 Μαρτίου κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες, ανακοίνωσαν σήμερα στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναφερόμενοι σε μια ετήσια στρατιωτική άσκηση που προκαλεί συνήθως έντονες δηλώσεις και στρατιωτικές απειλές από τη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα διαμαρτύρεται κάθε χρόνο για τα ετήσια γυμνάσια, για τα οποία λέει πως αποτελούν πρόβα για έναν πόλεμο, και έχει πρόσφατα αυξήσει τις δικές τις αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες στρατιωτικές ασκήσεις, σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη.

Στη σημερινή ανακοίνωση, που εκδόθηκε από την κοινή αμερικανο-νοτιοκορεατική Διοίκηση Συνδυασμένων Δυνάμεων, αναφέρεται πως ο βορειοκορεατικός στρατός ενημερώθηκε για τις ημερομηνίες και τη “μη προκλητική φύση” των ασκήσεων.

Χθες, Δευτέρα, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν ζήτησε από τους διοικητές των ενόπλων δυνάμεών του, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, να επικεντρωθούν φέτος «στην πολεμική ετοιμότητα».