Σχεδίαζε απόδραση στη Βουλγαρία ο παιδοκτόνος

Κυνικός και αμετανόητος που μεθόδευσε τις φρικιαστικές του πράξεις μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, αποδεικνύεται ο 27χρονος παιδοκτόνος Σάββας (Στάνισλαβ) Μπαργκαρντζίεφ, μέσα από τις περιγραφές των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

 

Οπως επισημαίνουν στο «Εθνος», έχουν αναγνωριστεί συγκεκριμένες κινήσεις του παιδοκτόνου, που δείχνουν ένα προσχεδιασμένο πλάνο φρίκης με τελικό στόχο την απόδραση στη Βουλγαρία.

 

Οι επικεφαλής των ερευνών δηλώνουν ότι επιχείρησε να πείσει τη σύντροφό του Δημητρίνα Μπορίσοβα να ξεχάσει την 4χρονη κόρη της γιατί είχε «εξαφανιστεί». Ηταν συντονισμένες οι προσπάθειες του 27χρονου να μεταπείσει τη μητέρα της Αννυ να μην καταγγείλει την εξαφάνιση του παιδιού, λέγοντάς της ότι το παιδί έχει χαθεί και η αστυνομία θα τα «ρίξει» πάνω της. «Εσύ θα βρεθείς μπλεγμένη», της έλεγε ξανά και ξανά, ώστε να την αναγκάσει να μην πάει στους αστυνομικούς.

 

«Αφού είχε υλοποιήσει τα νοσηρά και άρρωστα σχέδια εξαφάνισης της σορού, εκτιμούμε ότι ήθελε να κερδίσει χρόνο με τη μητέρα, ώστε να αποφευχθεί η επίσημη δήλωση εξαφάνισης στην αστυνομία, πείθοντάς την ότι το παιδί έχει χαθεί.

 

Στη συνέχεια, και έχοντας βεβαιωθεί ότι το κοριτσάκι δεν θα βρεθεί ποτέ, θα διέφευγε στη Βουλγαρία χωρίς να υπάρχουν καταδιωκτικά έγγραφα σε βάρος του, νομίζοντας ότι έχει διαπράξει το “τέλειο έγκλημα”, υποστηρίζει αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

 

Επί τρεις ημέρες, από τη Μ. Πέμπτη μέχρι και το πρωί του Πάσχα, φρόντιζε να εξαφανίσει όλα τα ίχνη. Μάλιστα, μετά τον φόνο κίνησε διαδικασίες για την αντικατάσταση των σωληνώσεων στο ημιυπόγειο διαμέρισμα της οδού Μ. Βόδα, φοβούμενος ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να εντοπίσουν εκεί ίχνη και υπολείμματα της αποτρόπαιης πράξης του.

 

Τα πούλησε

Επίσης, πούλησε αντί του ποσού των 55 ευρώ την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια της Αννυ σε Ρουμάνο, ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου. Ολα τα αντικείμενα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και υπάρχουν σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις. Η Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αναφέρθηκε στην κατάθεσή της στο θέμα υποστηρίζοντας: «Οταν γύρισα από τη Γερμανία, ο Σάββας μου είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Αννυ για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε ?για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Αννυ».

 

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως ο 27χρονος παιδοκτόνος είχε προσχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια της φρικιαστικής και αποτρόπαιης δολοφονίας.

 

Και αρχικά το σχέδιό του πέτυχε, καθώς η μητέρα πήγε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και δήλωσε την εξαφάνιση της Αννυ. Ομως, η μητέρα ήθελε να βρει το παιδί της και πήγε και στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

 

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο «Σάββας» διαρκώς της έδινε αντιφατικά σενάρια για την τύχη της μικρής. Από τους μεταξύ τους διαλόγους προκύπτει ότι η Δημητρίνα είχε αρχίσει προς το τέλος να βάζει στο μυαλό της τα χειρότερα σενάρια.

 

«Βρε εσύ τι μου είπες; Βρε γ…έσαι τώρα; Εσύ στ’ αλήθεια μου πούλησες το παιδί; Ορκίζομαι, εσύ μου πούλησες το παιδί. Βρε, το πιστεύω. Βρε, τι μου είπες μετά; Εχασες το παιδί. Μαζί σου έκλαιγε. Γιατί μου λες ψέματα;», έχει καταγράφει σε τηλεφωνική συνομιλία να λέει η μητέρα στον Σάββα. Σε άλλο μέρος της συνομιλίας του και αφού ο 27χρονος της έχει αραδιάσει διαφορετικές και αντικρουόμενες ημερομηνίες που χάθηκε το παιδί, η μητέρα του απαντά: «Φεύγω και δεν θέλω να έχω σχέση μαζί σου. Εσύ στ’ αλήθεια κάτι έκανες στο παιδί».

Συνελήφθη η ‘ψυχολόγος’

 

Δικαστική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα κίνητρα της γυναίκας, η οποία εμφανίστηκε με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου και δήθεν με την ιδιότητα της ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ υποστήριξε ότι οι γονείς της 4χρονης Αννυ παρακολουθούσαν το πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ η ίδια είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία και είχε ζητήσει να πάρουν από το ζευγάρι την επιμέλεια του κοριτσιού.

 

Η γυναίκα συνελήφθη, ενώ η Εισαγγελία εξαρχής διέψευσε τους ισχυρισμούς της περί οποιουδήποτε αιτήματος από πλευράς ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ να γίνει παρέμβαση για την επιμέλεια της Αννυ και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας εισαγγελέας με το όνομα που ανέφερε η συλληφθείσα.

 

Να σημειωθεί ότι η πραγματική Μαρία Καλογεροπούλου εμφανίστηκε στο Α.Τ. της περιοχής της και δήλωσε την κλοπή του κινητού της, του οποίου φαίνεται να έκανε χρήση η γυναίκα που εμφανίστηκε ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ.

 

Ακολούθησε και διάψευση από τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως στον Οργανισμό δεν εργάζεται καμία ψυχίατρος με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου, ούτε προκύπτει από τα αρχεία του να έχει γίνει ποτέ έστω και αίτηση των γονιών της Αννυ για ένταξή τους στο πρόγραμμα απεξάρτησης.

 

Πηγή: Έθνος